Het Dutch Ladies Orchestra

initiatief van Dick Hesselink

Het orkest • Dutch Ladies Orchestra

Ontstaan

Met drie zussen én drie dochters is het iets minder verwonderlijk dat juist bij deze man het idee voor het Dutch Ladies Orchestra ontstond: Dick Hesselink bedacht het in 2015. Het Dutch Ladies Orchestra (DLO) organiseert gemiddeld 1 x per jaar een project waarbij gevorderde amateurmuzikantes, aangevuld met professionals, een concertprogramma instuderen en uitvoeren tijdens één of meerdere concerten.

Projecten tot nu toe

De première van het DLO vond plaats op 25 april 2015 tijdens hun presentatieconcert in Vleuten o.l.v. Dick zelf. Het theater Vleuterweide was vrijwel uitverkocht en Corona Records heeft van dit concert CDopnames gemaakt. Binnen een jaar trad het DLO nog twee keer op: Op 15 november 2015 tijdens de HRFSTWND serie in Doetinchem onder leiding van Johanna Eijsbouts, in samenwerking met UNION Zelhem en op 2 april 2016 was het DLO o.l.v. Dick Hesselink te gast tijdens het voorjaarsconcert van Harmonie Manderen.

Organisatie

Sinds 2 september 2016 is het Dutch Ladies Orchestra een volwaardige stichting met statuten, inschrijving bij de Kamer van Koophandel en een bankrekening. Het stichtingsbestuur wordt gevormd door Hubert Andela en Tanja Mandersloot. De dagelijkse leiding van het DLO deelt Dick sinds april 2017 met Karin Geels, waarbij Dick de meer artistieke taken verzorgt en Karin voor de organisatorische zaken tekent. Door deze uitbereiding zijn er een 2017 hoop plannen ontwikkelt, al was het een domper dat een vierde DLO-project in najaar 2017 geen doorgang kon vinden.

Project 2018

In het voorjaar van 2018 start alsnog het project ‘Mi quam een scoon geluyt in myne oren’. De concerten vinden plaats op zaterdag 17 maart in Ede, zaterdag 24 maart in Woerden en zondag 25 maart in Rotterdam. Dit project bestaat uit muziekstukken die allen gecomponeerd zijn door vrouwen. Naast het DLO-orkest zal er ook een koor medewerking verlenen om een aantal solo- en koorwerken ten gehore tebrengen. Een aantal muziekstukken worden specifiek voor het DLO gearrangeerd voor harmonie-orkest. Voor actuele informatie rondom dit project verwijzen we je graag naar onze facebookpagina.

Professionele damesmuziek

Daarnaast willen het DLO in 2018 een start maken met het ‘DLOpro’: Een professioneel blaasorkest bestaande uit louter vrouwen dat een volwaardig muzikaal programma kan presenteren tijdens evenementen, op cultuurpodia en in theaters.

Onze gegevens

Stichting Dutch Ladies Orchestra
info@ladiesorchestra.nl
KvK 66784174
IBAN NL76 INGB 0007 7243 14

Ontdek ons

Neem contact met ons op

Wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief van het DLO? Wil je meedoen met een DLOproject of bij het DLOpro? Wil je donateur worden? Heb je een andere vraag? Vul dan het onderstaande formulier in.

Contactformulier